Geslaagd! Behind the scenes bij een videoclip

Ik neem je mee in de videoclip van Meester Hidde en Sjaak voor Examen Overzicht. Een nummer gemaakt voor alle examenleerlingen!

Aanwezig zijn bij een videoclip, that’s a first voor mij ! Ik heb al wel behind the scenes bij interviews en reclames mogen vastleggen, maar dit was een leuke nieuwe ervaring!

Rappende Aardrijkskunde leraar

Deze videoclip is gemaakt in samenwerking met Examen Overzicht. Een jong bedrijf dat examenleerlingen helpt met samenvattingen van allerlei vakken. Om de leerlingen een steuntje in de rug te geven en ze helpen te slagen is er een nummer gemaakt met Meester Hidde en rapper Sjaak.

Meester Hidde is in het dagelijks leven ook echt leraar en geeft Aardrijkskunde in Amsterdam. Maar gaat dus ook rappend door het leven en heeft aardig wat fans online! Ik had ook een leuke aardrijkskunde leraar vroeger, maar geen rappende. En rap skills heeft Meester Hidde zeker!

Rapper Sjaak kende je misschien ook al wel, die gaat al even mee in de Nederlandse muziek scene. Ik ben fan van zijn stem en het was meteen een feestje op de set met hem erbij!

Bekijk het eindresultaat hieronder!

Behind the scenes

De clip kwam tot stand met een team van professionals. De mannen en vrouwen van 50mm hebben veel ervaring en de dag liep als een geoliede machine. We begonnen op het kantoor van Examen Overzicht en de dag eindigden op de school van Meester Hidde in Amsterdam.

Proefjes doen in het scheikunde lokaal, sporten in de gymzaal, hangen in de fietsenkelder. Even terug in de tijd voor mij! Een videoclip is natuurlijk niet compleet zonder dansers en de choreografie was van Jeremy IJssel de Schepper.

Ik mocht dus de backstage foto’s verzorgen en de portretten voor de cover van het nummer. Die overigens ook op Spotify te luisteren is!

Het vergeten kind

Alle opbrengsten van dit nummer gaan helemaal naar het goede doel! Het Vergeten Kind is er voor de 100.000 kinderen in Nederland die verwaarloosd of mishandeld worden. Het Vergeten Kind zet zich in om deze kinderen een betere toekomst te geven.

Teamwork

Het was een feest om bij deze dag aanwezig te mogen zijn en de behind the scenes en portretten te mogen vastleggen. Deze dag is mogelijk gemaakt door een geweldig team:

Ook mooie foto’s van jouw project?

Ook een behind the scenes laten maken van een videoclip, tof project of een bijvoorbeeld een event laten vastleggen?

Home » Blog » Geslaagd! Behind the scenes bij een videoclip