De voordelen van haar & visagie tijdens je fotoshoot | Interview

Wat is de toegevoegde waarde van professionele haar & make-up tijdens je fotoshoot?

Professionele visagie en haarstyling is een aanvulling op je personal branding fotoshoot. En de make-up hoeft helemaal niet over de top te worden, juist bij personal branding fotografie is het belangrijk dat je jezelf bent. Tenzij je natuurlijk een bepaalde look of doel voor ogen hebt. Dit bespreken we altijd vooraf.

Maar zelfs als je niet van too much bent, kan professioneel haar & make-up net dat beetje extra geven. Voor je zelfvertrouwen bijvoorbeeld, maar het is ook een relaxte start van de fotoshoot. Je hoeft je er van te voren geen zorgen meer over te maken en je wordt helemaal ontzorgd.

Daarnaast werkt het fijn voor de foto. Een haar & make-up artist benadrukt jouw mooiste kanten en werkt oneffenheden die je liever niet op beeld ziet weg. Zo komt het licht nog beter uit en vallen jouw sprekende ogen of prachtige glimlach nog meer op!

Een interview met Jacqueline, haar & make-up artist

Ik werk als fotograaf met verschillende professionals samen, en één daarvan is Jacqueline. Ze heeft al veel van mijn klanten nog mooier mogen maken en ik werk altijd graag met haar samen. Jacqueline heeft echt een passie voor wat ze doet en weet heel goed aan te voelen wat iemand wilt en nodig heeft.

Om meer over Jacqueline en haar werkwijze te vertellen heb ik haar een aantal vragen gesteld. Hieronder hoor je haar antwoorden, uiteraard ondersteund met foto’s van Jacqueline zelf (door mij gemaakt) en van onze samenwerkingen met onze leuke klanten.

Volg Jacqueline

Interview: “Iedere vrouw verdient het om te stralen en zich mooi te voelen.”

Kan je jezelf voorstellen?

Jacqueline: “Mijn naam is Jacqueline Huijssoon en ik woon in Leidsche Rijn, Utrecht. Ik ben een gepassioneerde hair & make-up artist met een voorliefde voor alles wat met beauty te maken heeft. Ik heb mijn eigen salon aan huis, maar kom ook voor allerlei leuke opdrachten op locatie.”

Waarom ben je dit gaan doen?

Jacqueline: “On a mission to make everyone feel beautiful. Een zin die echt bij mij past. Ik wil vrouwen bewust maken van de kracht van make-up en wat dit voor je kan doen. Samen met de juiste coupe en kleur vormt dit een groot deel van jouw uitstraling en persoonlijkheid.

Iedere vrouw verdient het om te stralen en zich mooi te voelen en daar draag ik graag mijn steentje aan bij met mijn kennis van haar en make-up.”

Wat voor verschil maakt haar & visagie door een professional t.o.v. zelf doen?

Jacqueline: “Dit is een heel groot verschil. Ik hou rekening met de belichting van Mandy en ik weet door haar stijl van fotograferen exact hoe ik de make-up daar op moet afstemmen.

Ik zorg precies voor de juiste hoeveelheid make-up, poeder en kleuren, zodat iemand krachtig en vol zelfvertrouwen op de foto kan. Het haar wordt mooi gepolijst en (indien gewenst) gekruld, zodat het mooi gezond en glanzend eruit ziet. Dit is zeker een meerwaarde!

Daarnaast is wat ik doe ook echt ontzorgen. Vaak kan een fotoshoot spannend zijn en moet je al veel regelen. Het kan stressvol zijn om vooraf zelf je haar en make-up te moeten verzorgen. Je begint de fotoshoot veel meer ontspannen als je we rustig opstarten in de visagiestoel.”

Mandy: “Dat laatste kan ik beamen, soms zie ik dat klanten wel eens gespannen zijn vooraf aan een shoot. Logisch natuurlijk, dat hoort er een beetje bij. Maar het kan een fijne start van de dag zijn als je zoveel mogelijk uit handen kan geven. Zoals haar & visagie, maar ook kledingstyling. Zo kan je op de professionals vertrouwen en zelf zo ontspannen mogelijk de shoot in gaan. Dit draagt echt bij aan het eindresultaat!”

Hoe ga jij te werk?

Jacqueline: “Ik stem met de klant af wat ze wil uitstralen op de foto’s en wat voor haar belangrijk is. Samen stemmen we de make-up en hairstyling hierop af. Omdat ik veel kennis van kleur en styling heb, adviseer en denk ik mee met het eindresultaat. Hou rekening met ongeveer een uur, in die tijd kan ik je haar én make-up verzorgen.

Ik heb een eigen salon aan huis, maar soms is het fijner voor jou als klant om op locatie je haar en make-up te laten doen. Zo start je de dag ontspannen en kan ik gelijk meekijken of alles er goed uitziet op de foto. Als alles goed gaat, pak ik mijn spullen in en laat ik je met een gerust hart achter bij Mandy.

Wil je een extra look? Dan blijf ik langer en wisselen we halverwege de shoot van look. Bijvoorbeeld door je haar op te steken of een andere lippenstift kleur.”

Waar let jij op?

Jacqueline: “Ik let er op dat de klant zich op haar gemak voelt. Zich mooi en zelfverzekerd voelt zodat ze stralend op de foto kan. Ook vind ik het belangrijk om jouw sterke punten te benadrukken. Ik kijk naar welke kleuren je goed staan, wat je oogkleur is en wat jou nog meer laat stralen!”

Mandy: “Als fotograaf is het fijn als de huid mooi gedaan is. Niet te veel make-up, want op de foto zie je alles. Maar een goede basis geeft net wat extra rust aan het beeld en eventuele rode wangen door de spanning vallen wat minder op. Zo kan Jacqueline ook donkere kringen een beetje camoufleren en hoef ik minder te bewerken. Dit geeft het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Natuurlijk laten we beiden kenmerkende eigenschappen, zoals moedervlekken en die leuke sproetjes wel zien, die maken jou juist uniek!”

Wat vind je leuk aan je werk?

Jacqueline: “Om vrouwen hun eigen schoonheid (in) te laten zien. En de juiste coupe en make-up vormen tenslotte een groot deel van jouw persoonlijkheid.”

Mandy: Tijdens elke opdracht is Jacqueline enorm professioneel. Ik zie elke keer weer hoe leuk ze haar vak vindt en met hoeveel passie ze dit doet. Ze ziet de persoon in haar stoel écht. Ze staat open voor feedback en gaat pas naar huis als jij helemaal tevreden bent. Ik vind haar een echte vakvrouw.

Hoe kan je je voorbereiden voor een shoot?

Jacqueline: “Je mag zonder make-up naar de shoot komen en in de ochtend gewoon je dagverzorging op doen. Het haar mag een dag van te voren of op de dag zelf gewassen worden.”

Heb je een goede tip?

Jacqueline: “Ik raad het af een serum voorafgaand aan (of de avond voor) de shoot op je gezicht te doen. Dit zorgt voor een enorm vette huid die erg glimt. En glimmen op de foto zorgt voor witte vlekken.”

Mandy: “Dit komt door de weerkaatsing van het licht. Op een glanzende oppervlakte weerkaats licht meer. Eventuele extra gewenste glans kan Jacqueline eventueel aanbrengen door middel van make-up, maar je wilt niet te veel glanzen op de foto. Dit is voor de mij als fotograaf moeilijker werken en ook mogelijk weg te halen in nabewerking.”

Hoe is het om met mij samen te werken?

Jacqueline: “Het is ontzettend fijn samenwerken. We zijn op elkaar ingespeeld en ik ken Mandy’s stijl van fotograferen. Ik weet hoe Mandy gebruik maakt van de belichting en hoe haar nabewerking eruit ziet. Ik stem de make-up daar op af om zodoende tot het beste eindresultaat voor de klant te komen.”

Wat voor soorten opdrachten doe je allemaal?

Jacqueline: “Ik werk 2 dagen bij RTV Utrecht waarvoor ik diverse programma’s haar en visagie verzorg. Ik ben kapper en heb een vaste klantenkring. Daarnaast ben ik visagie-docent bij een beauty opleider en geef ik visagie masterclasses en workshops. Bruiden zijn bij mij welkom voor hun grote dag en ik zorg ervoor dat ze op hun mooist eruit zien op de bruiloft.

Natuurlijk verzorg ik vaak visagie & haar voor branding fotografie en andere zakelijke opdrachten. Ik werk veel met Mandy samen en het is extra leuk als klanten weer bij ons terugkomen en we zo een fijne samenwerking opbouwen.”

Wil jij ook prachtige foto’s,
inclusief visagie & haarstyling?

Neem contact op voor de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Home » Blog » De voordelen van haar & visagie tijdens je fotoshoot | Interview