Stylist en set-designer Willemijn in haar prachtige atelier | Interview

Creatieve mensen ontmoeten, of nog beter, fotograferen, daar maakt mijn hart een sprongetje van. Mensen die zichzelf durven te zijn en hun talenten omarmen. Dat vind ik ook typisch Willemijn. Willemijn en ik gaan way back, terug naar de tijd waarin ik volop bezig was met fashion fotografie. We zijn elkaar altijd blijven volgen en ik bewonder haar creativiteit.

Creatieve duizendpoot Willemijn in woord en beeld

Onlangs heeft Willemijn een nieuw atelier geopend, een creatieve plek waar je kan ontmoeten, slapen, fotograferen en kunst kan bekijken. Ik mocht haar op deze prachtige plek fotograferen en haar personal brand in beeld weergeven. 

Elke nieuwe look voelde als een cadeautje en ondanks dat ik geen diehard fashion fotograaf ben, zijn dat elementen die ik graag terug laat komen in mijn fotografie. Ik ga altijd op zoek naar esthetische beelden en het resultaat kan je hier terugzien. 

Deze shoot was niet alleen om Willemijn in beeld te brengen, maar ook het nieuwe atelier. Maar wie is Willemijn en waarom Atelier Whisperaloud? En voor wie is het? Ik vroeg het haar en je leest en ziet er meer over in deze blog. 

Interview: “Stylen is experimenteren en proberen. Trek er dus wat tijd voor uit.”

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Willemijn, ik werk sinds 2012 als freelance art-director, stylist & set designer. Zo maak ik regelmatig in samenwerking met foto- en videografen beeldseries voor merken en magazines. Ik verzorg de styling en denk mee in de storytelling. Welk verhaal vertel je in beeld en hoe kan je dit verhaal met de juiste styling onderstrepen? 

Ik ben daarnaast ook vaak bezig met het stylen van een decor of ruimte (in groot en klein). Zo mocht ik afgelopen jaren regelmatig een artistieke wereld maken: van een podium in Delamar, een fashion show op Fashion Week tot het inrichten van diverse kunst tentoonstellingen. Verder mocht ik set design verzorgen voor de campagnes van verschillende modeontwerpers waaronder Zyanya Keizer.”

Wist je dat je ook een korte branding video bij mijn personal branding fotoshoots kunt boeken?

Wat is jouw stijl? Wat is typisch Willemijn?

“Mijn stijl is heel divers: Bold en vrouwelijk met eigenzinnig randje. Ik hou van kleur, van ton sur ton, uniforme looks. Iemand omschreef mij eens als artistiek & stijlvol ‘clowntje’.. Ik vind het wel passen bij mijn uit de hand gelopen hobby om elke dag een tikkie overdressed voor de dag te komen. 

Ik koop vrijwel al mijn kleding tweedehands. Er is zoveel moois tweedehands te krijgen, er is al te veel op deze aardbol.”

Heb je tips om tot de juiste kleding te komen voor een shoot?

“Uiteindelijk is het vooral heel belangrijk hoe je je in je kleding voelt. Wees niet bang een beetje meer te doen dan normaal, dat werkt goed op beeld. Pak je mooiste items en mix het eens op een onverwachte manier. Of doe je shirt andersom aan: Ik draag mijn basis shirts bijna standaard verkeerd om, veel mooier vind ik dat.

Een hogere halslijn. Stylen is experimenteren en proberen. Trek er dus wat tijd voor uit voor je een fotoshoot doet!”

Hoe belangrijk vind jij styling en kleding voor een fotoshoot?

“Wat veel mensen niet beseffen is: wat je draagt bepaalt een groot deel van het kleurpalet van het uiteindelijke beeld. Een outfit helpt bovendien om jezelf neer te zetten zoals je bent óf een onderdeel van jezelf naar voren te laten komen. Het onderstreept het verhaal dat je wilt vertellen!”

ATELIER Whisper Aloud ~ A curated stay!

Overnachtingsplek meets studio meets gallery.

Zie jij jezelf hier op de foto gaan voor jouw eigen personal branding shoot? Dat is mogelijk! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. 

Waarom het atelier?

“ATELIER is ontstaan vanuit mijn passie om anderen een podium te geven. Daar word ik blij van! Ik zie zoveel mooie kunst die niet het podium krijgt dat het verdient. In mijn werk ontmoet ik veel mensen die fantastische dingen maken, maar daarmee je geld verdienen is een uitdaging voor veel van hen. 

Ik wil hun kunst in een context plaatsen, mensen inspireren hoe je kunst een plek kunt geven in je eigen interieur. Veel leuker dan massaproductie, toch? Sparen voor iets écht unieks geeft zoveel meer voldoening: Je geeft er iemand die met passie iets moois gemaakt heeft salaris mee én het is beter voor de wereld!” 

Is het atelier ook te huur voor shoots? 

“Je kan komen overnachten tussen kleurrijke kunst én ATELIER huren als studio voor een foto- en videoproductie, mini event of vergadering! Onze artistieke studio van 80m2 ligt centraal in Nederland, in het knusse dorp Kapel Avezaath. Een grote ruimte vol met een afwisselende collectie kunst en design. 

Wat we terughoren van de bezoekers is dat de ruimte inspireert en rust uitstraalt. Aan de voorzijde is de studio geschikt als daglicht studio, aan de achterzijde is het geschikt om te fotograferen met lampen. De basis van de ruimte is rustig, je kan dus zowel heel uitgesproken als rustiger beeld maken, net waar je naar op zoek bent voor een foto- of videoshoot. Je kunt de studio huren voor 2 uur, 4 uur of een hele dag.”

Lees meer op de ATELIER website 

Wandobject: Sofie Aaldering

Wie zijn de kunstenaars die op de foto’s te zien zijn?

“Op de foto zie je onder andere werk van Sofie Aaldering (wandobject met blauwe bolletjes). Zij was de eerste van wie ik werk mocht exposeren! Verder zie je een kleed van PUQ design en stacked rocks van mijn favoriet: Suikerspin kunstenares Martijntje Cornelia. Ik poseer op de te gekke, knuffelbare stoel van Sandra Keja Planken en op de achtergrond zie je een kleurijk schilderij van FEMM Amsterdam. 

De schalen op tafel zijn van vakman Lenny Stöpp, de twee wandlampen van Pien Post & de staande lamp is van Pepijn Fabius Clovis. Het wandobject in fuchsia is van Moniek Vierling & de lamp in de keuken is speciaal voor ons verblijf gemaakt door Studio Jule Cats. Op de grond zie je het prachtige werk van kunstenaar Angeline Maas & achterin op sommige beelden zie je de te gekke Tube Table van Fleur Peters en een gestreepte stoel van designer met humor Annebet Philips. 

Alle kunst is te koop!”

Heb je nog plannen voor het atelier voor de toekomst?

“Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling en maak van losse backdrops waardoor de ruimte nog multifunctioneler in te zetten is, je nog meer werelden kan creëren op 1 plek. Daarnaast gaan we in de toekomst een kunsttuin inrichten, zodat je niet alleen binnen, maar ook buiten mooi beeld kan schieten én kan genieten van kunst.”

Hoe kunnen we jouw werk en het atelier vinden? 

“Je kunt mij en mijn werk volgen op Instagram @bywillemijn en mijn website, alles rondom ATELIER op Instagram @atelier_whisperaloud en de website. Voor mij en mijn ‘art of dressing up’ kun je @whisperaloud volgen.” 

Hoe vond je het om op de foto te gaan bij mij? 

“Wat een cadeau om met Mandy te mogen werken. De laatste keer dat zij portretten van mij maakte, markeerde dat het moment van mijn nieuwe huis. Nu markeerde het de start van deze nieuwe onderneming die ik run samen met mijn ouders. 

Deze fotoshoot met Mandy was een feestje. Ik vind het bijzonder hoe vanzelf het voelt om voor haar lens te staan. Mandy laat je als geen ander jezelf voelen én werkt super snel. En tijdens de fotografie zelfs tijd gehad om ideeën uit te wisselen over ondernemen. 

Bedankt voor de inspiratie Mandy! Investeren in mooie portretten van jezelf en je krijgt er nieuwe ideeën bij cadeau. Mandy is zo goed in wat ze doet, een professional van niveau. Een fijn, inspirerend, energiek & relaxed mens om mee te werken!”

Wil jij ook zulke foto’s laten maken?

Wil jij ook prachtige branding foto’s laten maken die jou als brand en persoon écht laten zien? Bijvoorbeeld op deze prachtige locatie? Of behoefte aan styling advies van Willemijn om jezelf echt te onderscheiden?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Home » Blog » Stylist en set-designer Willemijn in haar prachtige atelier | Interview