Personal Branding fotoshoot in Spanje: shooten in het buitenland

Personal Branding fotografie komt het beste tot zijn recht als het écht helemaal past bij wie jij bent als ondernemer. De locatie is daar een belangrijk onderdeel in; het heeft een grote invloed op de look en feel van de foto’s. 

Business coach Fiona Chandler in beeld

Het is dus goed om aandacht te besteden aan de locatie. Dat kan in Nederland zijn, maar waarom niet het buitenland? Bijvoorbeeld omdat je daar vaak te vinden bent, een high-end look wilt neerzetten of omdat je daar woont.

Zo vroeg Fiona mij voor een fotoshoot in Spanje, het land waar ze sinds 2022 woont met haar gezin. Omdat zij zelf het beste kan uitleggen waarom ze ervoor koos om mij over te laten vliegen in plaats van met een lokale fotograaf te werken, heb ik Fiona een paar vragen gesteld.

Fotoshoot in Spanje: Het verhaal erachter

Fiona is in 2022 naar Spanje verhuisd met haar gezin om hun droom waar te maken. Leven en wonen in het buitenland. Vanuit het mooie Spanje runt ze haar onderneming. Al enige tijd verzorg ik de foto’s van Fiona en ook hebben we met Brander & Brander haar website mogen maken. 

Als ondernemer groei en ontwikkel je. Haar vorige shoots waren prachtig, maar niet meer helemaal passend bij waar Fiona nu staat. Daarom vroeg ze mij of ik openstond voor een fotoshoot in Spanje. Natuurlijk! Als ik ergens blij van word is het mogen reizen voor mijn werk. Het reizen en fotograferen op nieuwe plekken is ontzettend inspirerend en prikkelt mijn creativiteit. 

We besloten te fotograferen in en om haar prachtige woning. Met uitzicht over de bergen en vervolgens gingen we naar het strand. Fiona wilde de natuur meer laten terugkomen maar met een high-end feel. De combinatie van het Spaanse landschap met haar kleurrijke stijl was prachtig en op en top Fiona! 

Fiona als coach

Niet alleen is Fiona mijn klant, maar ik ben ook enige tijd haar klant geweest. Na een pittige Corona tijd, waarin veel werk als trouwfotograaf wegviel, heb ik Fiona’s hulp ingeschakeld om me te begeleiden bij de stappen die ik als ondernemer wilde zetten.

In een korte tijd is mijn Personal Branding fotografie gaan ontwikkeld en gegroeid en het is ontzettend fijn om soms iemand naast je te hebben.

Fiona is een ontzettend fijne business coach, die niet verteld wat je moet doen, maar wel ziet waar jouw kansen en mogelijkheid voor groei liggen. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen als business coach! 

Volg Fiona

Interview: “Wie je nu ziet op de foto’s is veel meer wie ik nu ben en dat werkt door in de klanten die ik daarmee aantrek.”

Wie ben je en wat doe je? 

“Ik ben Fiona, ik ben business coach en ik coach bewuste, ambitieuze ondernemers op hun persoonlijke processen en blokkades, zodat de weg vrij is om bezield, vrij en authentiek te ondernemen. En jij als ondernemer het bedrijf kan creëren wat past binnen je droomleven. Zoals het bedoeld is. 

Mijn visie is dat je bedrijf pas stevig staat als jij stevig staat. Dus mag jij ‘uit de weg mag gaan’, mag de rem eraf, mag je de diepte in om te kijken welke overtuigingen je nog tegenhouden in het ondernemen. Zodat jij een leider wordt die de belangrijke keuzes maakt die jouw bedrijf nodig heeft en je je leven gaat vormgeven zoals je diep van binnen wilt. 

Zodat je leeft in plaats van dat je wordt geleefd.”

Wat kan je betekenen voor ondernemers? 

“Als jij niet meer in de weg staat, kan het gaan stromen, wat meer plezier in het ondernemen, de juiste klanten en een groeiende omzet kan betekenen. Maar ook rust in je hoofd en lijf. En dat je weer de energie voelt, zoals je die voelde toen je startte met ondernemen.”

Waarom ben je naar Spanje gegaan? 

“Zomer 2022 ben ik met mijn gezin naar Spanje verhuisd. Na het opzeggen van onze baan en het maken van een bijzondere reis, besloten mijn man en ik we dat we een simpel, rijk leven wilde: leven in de natuur, onder de zon, met dieren om ons heen en zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. 

Na 2,5 jaar zoeken, twee keer een bod wat niet doorging en 3 advocaten, vonden we eindelijk onze droomplek. Ik coach nu ondernemers online en ga op termijn ook retreats organiseren.”

Waarom mij laten overkomen naar Spanje? Waarom wilde je daar een shoot doen? 

“Om verschillende redenen wilde ik heel graag een shoot met Mandy in Spanje. Allereerst maakt Mandy al jaren mijn foto’s en ik sta er altijd prachtig op. Omdat Mandy geweldig goed is in wat ze doet én omdat ik me helemaal op mijn gemak voel bij haar en dat zie je terug op de foto’s. 

Daarom wist ik gewoon: voor elke shoot wil ik Mandy, ook als ik in Spanje zit. Ik was dan ook helemaal blij toen Mandy enthousiast reageerde op het idee om in Spanje een fotoshoot te doen. 

Daarnaast wilde ik graag een shoot in mijn nieuwe omgeving en mijn nieuwe leven hier. Het afgelopen jaar heb ik een grote transformatie ondergaan, zowel op persoonlijk vlak als op business vlak en daar hoort een nieuwe shoot bij. 

Wie je nu ziet op de foto is veel meer wie ik op dit moment ben en dat gaat ook weer invloed hebben op mijn bedrijf en de nieuwe klanten die ik daarmee aantrek. Ik weet hoe belangrijk het is om die shoots te blijven doen en wat voor impact ze hebben op je bedrijf.” 

Hoe is het om met mij te werken?

“Het is echt een feestje om met Mandy samen te werken. Precies zoals ik het graag zie: ze werkt snel, neemt initiatief, komt met geweldige ideeën en voorstellen, stuurt aan, maar neemt tegelijkertijd de tijd voor je.

Ze laat je op je gemak voelen, is persoonlijk, vriendelijk, warm en gezellig, maar altijd professioneel en haar foto’s zijn altijd nog mooier dan je van tevoren kon bedenken.”

Wil jij ook een fotoshoot in het buitenland? 

Ik ga met liefde met je mee! Een prachtige fotoshoot op Ibiza, branding foto’s tijdens je buitenland retreat of samen de straatjes van Parijs ontdekken. Een shoot in het buitenland levert je echt unieke foto’s op die je doen opvallen.

Natuurlijk kost een shoot in het buitenland voor mij meer tijd, maar ik zal altijd meedenken in de mogelijkheden.

Benieuwd of wil je sparren over jouw shoot?

Home » Blog » Personal Branding fotoshoot in Spanje: shooten in het buitenland