Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Menu

Cursus Portretfotografie

Wil jij leren hoe je nog betere portretten maakt? In mijn één-op-één cursus leer ik je hoe ik te werk ga. Hoe maak je een mooi portret met natuurlijk licht? Hoe stuur je een model aan? Ik help je naar die next level!

Leren in de praktijk!

In mijn fotografie draait het allemaal om licht en het aansturen van je model. Hoe ik werk, dat ga ik je leren tijdens mijn cursus. Ik bied verschillende opties aan en elke optie gaat jou weer een stap verder brengen in je fotografie. Het is aan jou hoe diep je wilt gaan.

Ik ben gespecialiseerd op portretten met natuurlijk licht. Ik werk voor zowel grotere bedrijven als particulieren en heb inmiddels al meer dan 12 jaar ervaring in het binnen en buitenland.

In mijn sessies ga ik in op techniek en theorie, maar ik geloof vooral in de kracht van doen en zien. Daarom werken we sowieso met een echt model. In de drie en vier daagse courses werken we zowel met een professioneel model als een onervaren model om het verschil in aansturing te zien.

De cursussen & investering

STart – One DAY | Portretten leren

€345

Ik leer je in 3 uur hoe ik werk met licht, het model en waar ik naar kijk. Dit op basis van wat jij nog wilt leren. Kan je gelijk mooie foto’s voor je portfolio schieten met een mooi model!

Inclusief:

 • 1,5 uur ruimte voor uitleg & vragen
 • 1,5 uur shooten met een model (zowel binnen als buiten)

Let’s go – 3 DAY | Portretten leren

€825

We gaan in drie dagen aan de slag met het leren van portretten. Elke sessie/dag duurt 2,5 – 3 uur. Ook krijg je opdrachten en huiswerk en ben ik bereikbaar voor vragen.

 • Sessie 1: Techniek & licht
 • Sessie 2: Aansturing & verschillende licht situaties + Shooten met een professioneel model
 • Sessie 3: Next level: Snel werken & moeilijke licht situaties + Korte inleiding op nabewerking + Shooten met een niet professioneel model
 • Bonus 1 uur online sessie: Een moment om je kennis op te frissen en vragen te stellen.

All the way – 4 Day | PORTRETTEN LEREN

€1095

We gaan in drie dagen aan de slag met het leren van portretten. Elke sessie duurt 2,5 – 3 uur. Tussendoor krijg je opdrachten en huiswerk en ben ik bereikbaar voor vragen.

 • Sessie 1: Techniek & licht
 • Sessie 2: Aansturing & verschillende licht situaties + Shooten met een professioneel model
 • Sessie 3: Next level: Snel werken & moeilijke licht situaties + Korte inleiding op nabewerking + Shooten met een niet professioneel model (wel binnen als buiten)
 • Bonus (Sessie 4): Ondernemen & verkoop + Editing: Hoe edit je een mooi portret?
 • Extra Bonus: Mee met een fotoshoot.

Mandy laat vanaf moment één de spanning snel verdwijnen. Ze is leuk, aardig en grappig. Een leuke meid, die professioneel is in haar vak!

Stefanie

Inhoud van de sessies & bonussen

1. Techniek & Licht

In deze sessie gaan we in op techniek en op het gebruik van natuurlijk licht. Hoe gebruik je jouw camera, hoe stel je deze in en waar moet je aan denken bij verschillende licht situaties? We behandelen verschillende situaties en ik laat je zien hoe ik werk met licht.

2. Aansturing & verdieping op licht

Niet alleen licht en de instelling van je camera is belangrijk, maar ook de aansturing van het model. Waar plaats je een model, hoe geef je aanwijzingen en hoe zorg je ervoor dat het model zich comfortabel voelt?

We gaan daarnaast verder in op licht. Hoe werk je met kunstlicht in binnen situaties en hoe schakel je als het licht continue veranderd? Uiteraard oefenen we hierbij met een echt professioneel model en mag je die foto’s in je portfolio gebruiken.

3. Next level: Snel werken & moeilijke licht situaties

We gaan meer de diepte in! Je weet hoe je moet kijken naar licht, je kent je instellingen, maar hoe werk je onder druk tijdens een opdracht? Welke keuzes maak je als het licht echt lastig is?

Ook hier fotograferen we met een echt persoon, dit keer een onervaren iemand om ook het stukje aansturing mee te nemen. Ook deze foto’s mag je in je portfolio gebruiken.

Daarnaast laat ik kort zien hoe ik mijn foto’s bewerk en hoe ik tot het eindresultaat kom.

Bonus Ondernemen & verkoop + editing

Ik leer je hoe jezelf als fotograaf verkoopt en hoe ik mijn klanten krijg. Want je kan wel hele mooie foto’s maken, maar wat zijn de volgende stappen? En hoe bouw je een goed portfolio op? Ook gaan we verder kijken naar editing. Editing is een belangrijk onderdeel van mijn fotografie en werk. Ik neem je mee in mijn proces en hoe ik naar een foto kijk tijdens het editen.

Bonus mee met een fotoshoot

In deze bonus mag je een keer mee met een fotoshoot om te zien hoe ik werk en hoe het er echt in de praktijk aan toe gaat. Indien mogelijk mag je mee fotograferen.

Extra informatie

 • De cursusdagen vinden plaats in Zeist.
 • De data zijn in overleg. Weekenden zijn niet mogelijk.
 • Je mag de foto’s die we maken tijdens de sessie gebruiken in je eigen portfolio.
 • Huiswerk bestaat vooral uit fotografie opdrachten, die je tussentijds aan mij kan doorsturen. Ook is het mogelijk om tussentijds vragen te stellen via email of whatsapp.
 • No secrets! Ik help graag en deel graag hoe ik werk. Dus je mag alles aan mij vragen!
 • Alle prijzen zijn exclusief BTW!

Betaling

De betaling van de eendaagse cursus vindt vooraf plaats. De uitgebreidere cursussen kunnen in 2 of 3 termijnen betaald worden. Je ontvangt een BTW factuur en je kan deze cursus uiteraard als zakelijke kosten opgeven.

Tijdelijke korting

Op elke pakket krijg je als je boekt in de maand juni & juli 20% korting. Dit is al verwerkt in de prijzen bij de pakketten! Dit is geldig in ruil voor een review en het online mogen delen van wat backstage beelden tijdens onze cursus dagen.

Vragen?

Is er iets onduidelijk of mis je nog iets in de pakketten? Laat het gerust weten! Dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.

Extra’s

Wil je nog meer leren en nog meer de diepte in? Leer meer over flitslicht of ondernemen. Heb je zelf wensen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

145 > €116 | Flitslicht

Ik leg je uit hoe je kan werken met flitslicht (via een reportage flitser). We zullen op elkaar oefenen of je kan een vriend of vriendin meenemen als model. In deze sessie (1,5 uur) laat ik je zien hoe een reportage flitser werkt.

175 > €140 | Verdieping ondernemen

Ondernemen is één van de leukste onderdelen in de fotografie voor mij. In deze mentoring sessie (1,5 uur) leer ik je hoe ik te werk ga en hoe je slim kan ondernemen als fotograaf.

Groepsles

De sessies zijn één-op-één, zo kan ik je alle aandacht geven die je nodig hebt! Maar wil jij met meerdere mensen een cursus boeken? Dat is mogelijk, zo worden de kosten per persoon lager! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Mijn ervaring als fotograaf & mentor

Als fotograaf ben ik constant bezig met licht, het is een onmisbaar onderdeel in mijn fotografie. Maar daarnaast kijk ook echt naar de persoon die ik vast leg. Een goed portret gaat zoveel verder dan techniek.

Ik weet nog hoe het voelde in het begin, het kon spannend zijn als je voor een opdracht onder druk moest werken. Instellingen, aansturing, licht… zoveel elementen waar je op moet letten. Ik hou van die rush. Daarom fotografeer ook zo graag bruiloften.

Inmiddels fotografeer ik al meer dan 12 jaar, in het binnen en buitenland. Tijdens mijn studie communicatie begon ik met de fotovakschool. Die ik overigens niet af maakte, want ik vond het niveau te laag en de lesstof ouderwets.

Het was een goede eerste stap, maar ik geloof in ‘gewoon doen’! Je moet de praktijk in en aan de slag. Veel vlieguren maken! Meekijken met de mensen die echt in het werkveld werken.

Dat was wat ik zelf ook heb gedaan en dat is wat ik jou ook wil meegeven. Ik wil je de tools geven om volgende stappen te zetten. Zonder dat je jouw eigen stijl verliest.

In mijn sessies wil een veilige plek creëren, je mag mij alles vragen! Maar ik ben wel eerlijk en soms zal ik je een schop onder je kont geven. En ik ben vooral heel enthousiast om je te leren kennen en jouw talenten te ontdekken!

SEO & Websites voor fotografen

Naast fotograaf ben ik ook ondernemer. Mijn zus Linsey en ik hebben samen een bedrijf genaamd Brander & Brander. Hier helpen we ondernemers om meer uit hun website te halen.

Daarbij helpen we ook veel fotografen! Door Brander & Brander staat mijn website met meerdere pagina’s hoog in Google (sommige nr. 1!) en wij leren onder andere in onze Academy hoe je dit doet.

Ook maken wij websites op maat én geven we SEO advies. Een extra boost om jouw fotografie onderneming nog meer te laten groeien.

Wil jij ook naar
de next level?

Laten we aan de slag gaan! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!