Fashion & Beauty

Editorial Fotografie

Ik vertaal het verhaal van jouw brand naar sfeervolle fotografie. Modefotografie is een onderdeel waar ik gek op ben. Spelen met licht en een beeld neerzetten die jouw product laat stralen, met behulp van de juiste modellen en settings. 

Een gevoel overbrengen

Editorial fotografie heeft voor mij iets magisch. Het is het maken van een beeld dat een bepaald gevoel overbrengt. Schoonheid, luxe en sfeer. Ik ga voor hoge kwaliteit foto’s die een unieke sfeer uitstralen en passen bij wat jij wilt tonen.

Ik maak voornamelijk gebruik van natuurlijk licht om sfeer te geven aan mijn fotografie en ik hou van een uitdaging.

Foto’s die benadrukken waarom de klant voor jouw product moet kiezen.

As a child I loved picture books and at school I looked at fashion magazines a lot – they were comics of photography for me. Fashion photography seemed the only photography that allows you to express fantasy, romance, dreams, and escapism. You think of photography as being a tool to tell the truth, but in fashion photography there is a different kind of honesty.

Tim Walker | Fashion Photographer

Ervaring

Ik heb veel ervaring met het maken van krachtige portretten. Mijn werk is een mix van esthetische beelden en spontane beelden. Ik streef naar echtheid in mijn fotografie, maar dan soms net iets mooier. 

Ik heb ervaring met verschillende campagnes. Zo fotografeer ik elk jaar de collectie van een Frans bruidsjurkenmerk in Parijs. Heb ik voor sieradenmerken de promotiebeelden geschoten en schiet ik regelmatig voor een Nederlands kledingmerk de sfeerbeelden van hun nieuwste collectie.

Ook heb ik ervaring met grotere producties en reclamebureaus. Zoals fotografie voor Philips, waarbij er samengewerkt wordt met een groot team, om zo samen het beste resultaat neer te zetten. Commerciële beelden die breed inzetbaar zijn en passen bij de brand.

“Mandy is een absolute vakvrouw! Ze heeft tot in de details meegedacht over de wijze waarop we mijn collectie sieraden goed in beeld konden brengen. Tijdens de shoot zag ik hoe haar professie tot uiting kwam. Het vinden van het juiste licht en de juiste hoek om iets te belichten, gaat haar van nature af. Het resultaat overtreft echt al mijn verwachtingen…oogverblindend mooi!”

— Chantal van der Poel

Investering & Werkwijze

Offerte op maat

Wil jij jouw brand of product laten fotograferen? Ik maak altijd een offerte op maat op basis van de wensen en het gebruik van de foto’s. Neem gerust contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Oplevering

De foto’s lever ik op in een online gallery die openbaar of privé gemaakt kan worden. In deze gallery zijn alle foto’s te downloaden in hoge resolutie.

Werkwijze

Resultaat is voor mij belangrijk en ik geloof dat communicatie en vertrouwen hierin belangrijk zijn. Daarom luister ik goed naar jouw wensen en naar wat de gewenste uitstraling is.

Ik geef graag advies en denk mee over de mogelijkheden. Daarbij ga ik voor kwaliteit en technisch perfecte foto’s die ik het liefst bereik door middel van natuurlijk licht, en eventueel kunstlicht indien nodig. 

Ik heb geen beschikking tot een eigen studio, bij voorkeur werk ik op locatie. Ik ben dan ook geen typische studio fotograaf en doe ook geen packshots. Voor sfeerbeelden en campagnebeelden ben je bij mij wel aan het juiste adres

editorial foto voor sieraden merk

Tijdloze foto’s

Ik hou van sfeervolle en rustige foto’s die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. Ik werk het meest met natuurlijk licht en op locatie.

Nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn werk en ik besteed hier dan ook veel tijd en aandacht aan. Ik gebruik geen filters en mijn doel is een natuurlijk ogende tijdloze foto.

“Ik heb een aantal grote projecten met Mandy mogen produceren, waaronder een paar geweldige series voor Philips. Hieruit blijkt haar kennis en kunde van fotografie. Haar eigen stijl geeft een positieve bijdrage wat resulteert in het perfecte plaatje. Daarnaast is het met Mandy op de set altijd gezellig en gaat ze door tot dat iedereen tevreden is.”

Richard | Bureau Bright
editorial foto voor sieraden merk
mandy brander, fotograaf

Over mij

Ik fotografeer al zo’n 13 jaar en ik heb dan ook al veel prachtige merken mogen vastleggen. Vanaf jongs af aan bladerde ik tijdschriften door op zoek naar de mooiste reclamefotografie en editorials. Ik kan genieten van een prachtige foto waarbij alles klopt.

In mijn werk zijn goede communicatie en een fijne samenwerking voor mij belangrijk.

In mijn fotografie is licht heel belangrijk. Ik werk voornamelijk met natuurlijk licht en ik hou ervan om te freestylen in het moment. Door die druk komt mijn creativiteit tot leven.

“In de afgelopen jaren heb ik met veel fotografen mogen samenwerken. Zowel in Nederland als in Europa. Niets is teveel gezegd als ik Mandy benoem als werkelijk waar de beste! Haar passie, enthousiasme, rijkdom aan kennis, oog voor detail, vriendelijke en toegankelijke houding zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt.”

— Kaley
editorial foto

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden of een offerte op maat.