Mentoring voor fotografen

Wil je sparren over jouw fotografie en onderneming? Heb je vragen, wil je weten hoe ik het aanpak of wil je feedback op jouw werk? In deze mentorsessie gaan we aan de slag met de elementen waarop jij wilt focussen.

Zet de volgende stap in je onderneming

Je bent niet alleen fotograaf, maar ook ondernemer. Een bedrijf hebben is niet niks. Er komt veel bij kijken en de opdrachten komen niet zomaar vanzelf.

  • Hoe zorg je voor meer klanten en een (financieel) gezond bedrijf? Ik help je door te kijken naar jouw struikelblokken.
  • Wil je jouw fotografie naar een hoger niveau tillen? Ik kijk mee met jouw portfolio en deel mijn werkwijze met je.

Ik heb geen geheimen! Je mag mij alles vragen en ik geef je een boost voor die volgende stap.

Hoe werkt het?

Soms is het gewoon fijn om eens met een andere fotograaf te sparren. Iemand die van buitenaf meekijkt. Een kritische blik of juist wat motivatie om stappen te zetten.

In een mentorsessie gaan we samen zitten en mag je mij alles vragen! Vooraf kijken we waarop je wilt focussen en welke vragen je hebt. Dat mag ook heel praktisch zijn.

Wil je weten hoe mijn werkproces is of hoe ik edit? Geen geheimen, ik laat alles zien. Overigens zal je zien dat er geen perfecte weg is. Maar soms kan dat juist al bevrijdend werken en motivatie bieden om weer stappen te zetten.

Topics waarbij ik kan helpen

  • Je voelt je soms onzeker over je werk en wilt jouw fotografie naar een hoger niveau tillen.
  • Je bent bang om meer geld te vragen voor je werk en twijfelt of je genoeg kan verdienen met fotografie.
  • Je omgeving remt je af (met alle goede bedoelingen) en twijfelt aan je. Je voelt je vastgelopen en wil meer vrijheid en controle ervaren over je werk.
  • Jouw huidige doelgroep past eigenlijk niet meer bij je, maar je weet niet hoe je de switch kan maken.

Over mij

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen drijft mij en heeft mij tot fotograaf gemaakt. Ik ben optimistisch ingesteld en zie veel kansen. Ik ben het type dat doet en als het niet lukt weer opstaat en verder gaat. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik veel geprobeerd heb, veel fouten heb gemaakt, maar ook veel mooie stappen heb mogen maken. 

Maar ik weet dat het uitdagend kan zijn om stappen te maken. En soms heb je geen idee of je het juiste doet. Het kan fijn zijn om dan te sparren met anderen.

Ik geloof dat het belangrijk is om de juiste personen om je heen te verzamelen. Mensen die motiveren, maar ook kritisch durven zijn. Zelf vind ik dit in mijn business partner en zusje Linsey. Daarnaast heb ik veel geïnvesteerd in workshops en business coaching.

Groeien als ondernemer stopt nooit en soms is dat heel vermoeiend, maar vergeet niet: jij bent de baas!

Coaching vs mentoring

Goed om te weten: ik ben geen officiële (business) coach. Ik zie mijzelf meer als mentor of motivator. Ik deel mijn ervaring en kennis met je; ik zie snel waar dingen beter kunnen of waar de pijnpunten liggen.

Ik ben vrij praktisch ingesteld en hoop vooral dat je inspiratie en actiepunten uit de sessie haalt. Zodat je met focus weer aan de slag kunt met o.a. je workflow.

Maar zie ik dat je onzekerheden hebt die dieper gaan dan bedrijfsniveau? Dan zal ik je ook zeker aanraden om naar een gespecialiseerde coach of therapeut te gaan. 

En wil je structureel met je business aan de slag en moeten er grote stappen gemaakt worden? Dan is een business coach misschien een juiste stap. Dat heb ik ook gedaan met business coach Fiona (lees haar tips).

“We hebben een onwijs leuk gesprek gevoerd waar een waslijst aan toffe acties voor mij uit voort zijn gekomen. Wat een eyeopener! Ook heb ik een heerlijke motivatie boost gekregen door de enthousiaste en oppeppende woorden van Mandy. Dank je wel voor deze fijne gespreksuurtjes!” — Christel

Investering | Mentorsessie

Ik help je met jouw struikelblokken als fotograaf en als ondernemer. Vraag me alles!

Voor €350 (excl. btw) inclusief:

  • 1,5 uur mentorsessie
  • Vragenlijst vooraf
  • Actielijst na het gesprek
  • Terugkoppeling

Waar vind de sessie plaats?

De sessies vinden plaats bij mij thuis in Zeist, of op een leuke horecaplek in omgeving Utrecht of Zeist.

De sessies kunnen natuurlijk ook digitaal, al heb ik een voorkeur voor afspreken op locatie. Mijn ervaring is dat je dan beter en fijner kan communiceren en het mentaal verfrissend kan werken om op een nieuwe plek te zijn.