Website op maat voor video- en fotografen

Is het tijd voor een professionele website? Dan ben je welkom bij Brander & Brander. Dit bedrijf run ik met mijn zus Linsey, naast mijn fotografie. Profiteer van onze kennis van fotografie & websites en krijg een WordPress website op maat.

Kennis van de branche

Wij hebben al voor meerdere fotografen en videografen een website mogen maken. Maar ook voor professionals uit de trouwbranche en andere creatieven. Door mijn ervaring als fotograaf en Linsey’s expertise als webdeveloper weten we wat een goede website voor fotografen nodig heeft.

We snappen de wereld waarin jij zit en de struikelblokken die er zijn. We gaan verder dan alleen een mooi design en zorgen ervoor dat jouw werk en verhaal écht goed naar voren komt. 

Aandacht voor beeld én inhoud

Waarom een professionele website?

Als fotograaf ben je goed in jouw vak, maar het kan moeilijk zijn om dit te verwoorden. Terwijl een goede website die jouw talenten en unieke kwaliteiten naar beeld én woord vertaalt, wel belangrijk is om klanten te overtuigen.

Prachtige foto’s, social media en mond-tot-mondreclame zijn belangrijk, maar een goede website kan net die bevestiging vormen om potentiële klanten tot boeken aan te zetten. Je komt professioneel en betrouwbaar over. Zo hoef jij minder te trekken en kun je misschien zelfs hogere prijzen vragen.

Hoe werkt het?

We beginnen met een online intake om jouw wensen te inventariseren. Daarna volgt, indien gewenst, een sessie met mij om jouw business te leren kennen en om jouw aanbod te verscherpen. Vervolgens interview ik je ter input voor een webtekst die zowel voor potentiële klanten als Google werkt. Daarna gaat Linsey verder met het design en de bouw.

We nemen zoveel mogelijk werk voor je uit handen en wij doen niets liever dan de unieke kwaliteiten van onze klanten te versterken en in beeld te brengen. 

We helpen je van A tot Z. Naast de techniek en het design, denken we mee met de inhoud, schrijven we teksten en denkt Mandy mee hoe je jouw fotografie business weer een stapje verder brengt.  

“Onwijs blij met mijn website, het verschil met mijn vorige is enorm! Het straalt precies uit wat ik voor ogen had. Dank aan Mandy voor het helpen opzetten van de teksten, heel fijn. Daarna heeft Linsey de website vormgegeven zoals die nu is! Ze dacht altijd erg fijn mee en nam de tijd voor mij. De website voelt helemaal eigen en sluit perfect aan op mijn trouwfilms. Aanrader als je een website wilt die niet alleen erg mooi is, maar ook sterk inhoudelijk!”

Visuals by Nina | Trouwvideograaf

Wat een website kan doen

Voor mij is mijn website onmisbaar als fotograaf. Dat begon al toen ik bijna 10 jaar geleden besloot om me te specialiseren op trouwfotografie. Door aandacht te besteden aan mijn website en teksten, merkte ik dat de boekingen snel toenamen.

Inmiddels focus ik me op personal branding fotografie. Hier hebben Linsey en ik met veel liefde en aandacht mijn website op aangepast en inmiddels word ik hierop goed gevonden in Google. Ook krijg ik continu de bevestiging van klanten dat mijn professionele website ze overtuigd heeft om te boeken.

Mijn website is een prioriteit in mijn onderneming en ik zet hem in om slimmer te ondernemen.

Website Portfolio

Wie ging je voor? Bekijk een greep uit de websites die we recent gemaakt hebben voor fotografen en professionals uit de trouwbranche.

Trouwfotograaf

Totaalfotografie

Trouwjurken op maat

Carla Couture

Wedding planner

Mrs. Lake Weddings

Boudoir & Newborn fotograaf

Meriam Stuur

Trouwvideograaf

Visuals by Nina

Lifestyle fotograaf

Maud Dekkers

“Na een online kennismaking had ik de keuze al snel gemaakt. Het voelde meteen goed. Wat ik heel fijn vind is de structuur en helderheid die ze vanaf de start aanbieden. Ze zijn beide zeer meedenkend, nemen echt de tijd voor je, en hebben een fijne open communicatie wat zeer ondersteunend en professioneel aanvoelt. Ik ben zo blij met het eindresultaat, had nooit verwacht dat het zo’n prachtige website zou worden. Het mooiste vind ik dat het zowel qua tekst en vormgeving echt eigen is en de uitstraling heeft die ik voor ogen had. Mandy en Linsey vullen elkaar super goed aan. Ik ben meer dan blij met het resultaat!!”

Meriam Stuur Fotografie | Boudoir

Investering

Prijzen zijn exclusief btw en eventuele locatie of reiskosten (€0,35 p/km).

Website op maat

Vanaf €4375, inclusief:

 • Mentorsessie met Mandy 
 • WordPress website op maat incl. 7 pagina’s met een correctieronde per pagina
 • Webteksten & interview
 • Professioneel webdesign
 • Aandacht voor SEO
 • WordPress instructievideo’s
 • Blog-functionaliteit
 • Google Analytics & Tag Manager
 • Formulieren via Gravity Forms t.w.v. €240 p/j
 • Backups via UpdraftPlus t.w.v. €147 p/j
 • 1 jaar gratis onderhoudsabonnement

Bonus: Personal branding shoot

Wil je ook een shoot erbij boeken? Hier vind je meer informatie over ons combi-pakket.

Levertijd

Het hele proces kost gemiddeld 7-9 weken. Meestal kost het voorwerk (interview, teksten en feedback) een paar weken en de bouw van de website ook. Hoe sneller jij feedback kan leveren, hoe sneller wij kunnen werken.

Betaling in termijnen

Standaard hanteren we 3 maandelijkse termijnen, waarvan eentje als aanbetaling na akkoord op de offerte. Maar bijvoorbeeld in 5 termijnen betalen is ook prima.

Aantal pagina’s

We rekenen géén extra kosten voor simpele tekstpagina’s zoals een privacyverklaring. Zulke pagina’s zijn inclusief.

Over ons

Mijn fotografie business zou er anders uitzien zonder Brander & Brander. En daarmee bedoel ik eigenlijk mijn zusje Linsey. Sinds wij samenwerken heeft mijn business een boost gekregen.

Online groeien dankzij een sterke website

Het samen ondernemen en sparren maakt dat ik sneller ben gaan groeien. En haar kennis op het gebied van de online wereld, websites en SEO heeft ervoor gezorgd dat mijn website veel werk uit handen neemt. 

Daarom bieden wij ook samen onze kennis en krachten aan. Linsey is al meer dan 10 jaar webdeveloper en gaat veel verder dan alleen een mooi design. Voor een website die jouw verhaal vertelt en verkoopt. En door mij weet zij veel van fotografie en samen hebben we al veel fotografen mogen helpen.

Wil je meer weten over Brander & Brander? Bekijk dan ook eens onze website. Hier vind je nog meer informatie over ons. 

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde levertijd?

Het hele proces kost gemiddeld 7-9 weken. Meestal kost het voorwerk (interview, teksten en feedback) een paar weken en de bouw van de website ook. Hoe sneller jij feedback kan leveren, hoe sneller wij kunnen werken.

Kan ik in meerdere termijnen betalen?

Ja, standaard hanteren we 3 maandelijkse termijnen, waarvan eentje als aanbetaling na akkoord op de offerte.

Maar in 4 of 5 maandelijkse termijnen betalen is ook prima. Zo kan het startpakket van €4375 bijvoorbeeld in 5 termijnen van €875 opgesplitst worden.

Ik vind het eigenlijk best duur…

Sommige websitebouwers vragen €500, anderen vragen €7500. Waarom zit er zoveel prijsverschil tussen verschillende websitebouwers? Hoe goedkoper, hoe meer je zelf moet doen en weten. Hoe duurder, hoe meer jij wordt ontzorgd.

Een goede website bestaat uit veel verschillende onderdelen: code, webdesign, gebruikerservaring, vindbaarheid (SEO), webteksten, logische indeling, foto’s en video, enzovoorts. Als één stukje niet goed zit, begint de hele puzzel te wringen.

De persoon of het bureau dat jouw website maakt, heeft dus veel vakjes om aan te vinken. Je betaalt voor kennis en kunde die je zelf niet hebt. 

Als jij alle input (teksten, beeld, huisstijl, indeling) kant-en-klaar aanlevert en alleen iemand betaalt om WordPress te installeren en om alles in een vaste layout onder elkaar te zetten, kan €500 een realistisch bedrag zijn. Want deze bouwer neemt maar een paar van de puzzelstukjes voor zijn rekening.

Wij zitten een stuk hoger, omdat we alle puzzelstukjes oppakken. 

Onze meerwaarde zit in weten wat goed werkt op een website, voor bezoekers en voor SEO. We weten welke teksten nodig zijn, welke beelden, wat voor design, etc. Daarom nemen wij ook het input gedeelte voor onze rekening. En aan die extra kennis en dat extra werk, hangt een ander prijskaartje.

Linsey heeft er een blog over geschreven: Waar betaal je voor?

Probeer de prijs in perspectief te zien

Stel, je bent trouwfotograaf en rekent €1100 per bruiloft. Een website van €4375 heb je dan met 4 bruiloften terugverdiend. En het doel is dat de website jou nog veel meer klanten gaat opleveren.

Ik wil meer dan 7 pagina’s, kan dat?

Jazeker, we maken dan een offerte op maat.  De omvang van een pagina heeft invloed op hoeveel meerwerk het zal zijn, maar de gemiddelde prijs voor een extra dienst- of productpagina (incl. teksten & design) is €350.

We rekenen géén extra kosten voor simpele tekstpagina’s zoals een privacyverklaring. Blog functionaliteit en formulieren zitten ook al in de prijs.

Meestal komt het aantal pagina’s uit op: de homepage, contact, over mij en 1 tot 4 dienst/product pagina’s.

Kan ik straks zelf de website aanpassen?

Ja, dankzij WordPress kan je ook makkelijk zelf aan de slag. We hebben een kennisbank vol met instructievideo’s. Hier leer je o.a. hoe je een pagina maakt en hoe je zelf aanpassingen kan doen.

Maar kom je er niet uit of wil je even sparren? Dan zijn wij er voor je.

Ik hoef dus niet zelf teksten te schrijven?

Inderdaad, wij schrijven ze voor je. Natuurlijk mag jij wel feedback leveren of zinnen herformuleren in jouw woorden.

We hebben deze keuze gemaakt om 2 redenen:
Ten eerste weten wij goed wat op een website hoort te staan, uit ervaring en onderzoek, om zowel potentiële klanten aan te spreken als om zoekmachines zoals Google blij te houden. Zo kunnen we extra kwaliteit bieden.

Ten tweede hebben we gemerkt dat veel mensen worstelen met het schrijven van teksten. Het kost veel moeite of het wordt eindeloos vooruit geschoven. Niet fijn voor jou en onhandig voor ons.

Door dit gedeelte over te nemen, besparen we onze klanten een hoop tijd, moeite en uitzoekwerk.

Wil je per se zelf schrijven?
Als je liever zelf schrijft, mag het natuurlijk wel. We zullen je een document met tips sturen, maar we beginnen in dit geval pas echt met de website wanneer jij de teksten aangeleverd hebt. Ervaring leert dat mensen soms pas een half jaar later de teksten af hebben en wij houden juist van tempo.

Hoe werkt het abonnement?

We werken met een abonnement om ervoor te zorgen dat jouw website altijd met de nieuwste WordPress versie werkt. En zodat je bij ons kunt blijven aankloppen met vragen na oplevering van de website.

Het abonnement is het 1e jaar gratis, daarna is het €199 per jaar, inclusief:

 • Altijd de nieuwste thema updates
 • Wij voeren de WordPress core kwartaalupdates voor jou uit. De kleinere thema en plugin updates verlopen automatisch
 • Automatische backups via de premium plugin UpdraftPlus
  (Enterprise licentie t.w.v. €147 p/j)
 • Formulieren via de premium plugin Gravity Forms
  (Elite licentie t.w.v. €240 p/j)
 • Toegang tot onze kennisbank met WordPress instructievideo’s en SEO tips
 • Inclusief 2 uur aan vragen per jaar
“Waarom heb ik eigenlijk thema updates nodig?”

De techniek van WordPress staat niet stil. Elke 3 maanden komt er een core update uit die verbeteringen en nieuwe functies toevoegt. Om ervoor te zorgen dat jouw website altijd met de nieuwste WordPress versie werkt, blijft Linsey de code van ons thema bijwerken. Ook voegt ze van tijd tot tijd nieuwe blokken en functies toe, welke dus ook voor jou toegankelijk worden.

Werken jullie met jullie eigen WordPress thema?

Ja. Wij maken websites met WordPress en een WordPress website heeft altijd één thema actief. Hiervoor gebruiken wij een thema dat Linsey zelf heeft gemaakt (en blijft bijwerken). Dit thema is zo uitgebreid in opties – lettertypes, kleuren, layout, etc. – dat elke website wel zijn eigen look krijgt.

Dankzij dit thema kunnen we websites op maat maken zonder alles vanaf nul te hoeven coderen. Anders praat je al snel over websites die richting de €20.000 gaan. Tegelijkertijd heeft Linsey zo wel de techniek compleet in handen.

Doordat we met een vast WordPress thema werken zijn er wel bepaalde limieten. Zo hebben we een aantal keuzes gemaakt (zoals geen onnodige animaties) omdat we gebruikerservaring belangrijk vinden. Een website moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar vooral ook fijn werken voor bezoekers. We zetten onze kennis op gebied van user experience en SEO dus actief in.

Heb je toch iets extra’s op maat nodig? Dan kan dit tegen een meerprijs in overleg gemaakt worden of we zoeken naar een passende WordPress plugin. Soms is iets zó handig dat we het aan het thema toevoegen. Zo is bijvoorbeeld de WhatsApp chat optie ook ontstaan.

Doen jullie ook..?

Regelen jullie ook zaken zoals Google Analytics?

Ja, Linsey kan Google Analytics voor je instellen en op de website installeren. Wil je extra gebeurtenissen bijhouden (zoals call-to-action clicks) of wil je een Facebook Pixel op de website laden? Dan kan Linsey dit ook voor je instellen via Google Tag Manager.

Wij zijn echter geen online marketeers dus we doen geen uitgebreide analyses op basis van de verzamelde data of iets dergelijks.

Kunnen jullie ook een logo of huisstijl maken?

We zijn geen grafisch vormgevers en maken dus geen logo’s. Dat is weer een ander vakgebied. We werken met je huidige logo of maken een tijdelijk simpel logo in één lettertype.

Heb je nog geen kleuren of lettertypes? Hierover kan Linsey actief meedenken en suggesties doen vanuit haar webdesign expertise.

Maar wil je echt een complete huisstijl op maat laten maken? Dan adviseren wij dit uit te besteden en dit stap 1 van het proces te laten zijn, zodat Linsey de huisstijl later kan verweven in het webdesign waardoor alles mooi matcht. We kunnen met je meedenken over wie passend zou zijn bij jouw wensen.

Ik wil een webshop, doen jullie dat ook?

Nee, ons WordPress thema werkt niet als complete webshop waarmee bezoekers een winkelwagen kunnen vullen en een account kunnen maken.

Maar wil je alleen een paar losse producten verkopen? Zoals een ebook of online cursus? Dan kunnen we wel een losse checkout of betaalpagina per product maken via software zoals Plug & Pay (vanaf €15 p/m) of via de Gravity Forms plugin die we al voor formulieren gebruiken.

Lees onze blog om een beter beeld te krijgen van de verschillende opties van betalingen ontvangen online.

Komt mijn website hierna gelijk op #1 in Google?

Nee, zo snel gaat dat helaas niet. Goed ranken draait om het vormen van een fijn en betrouwbaar zoekresultaat. De basis daarvan is het maken van behulpzame pagina’s die de vragen van jouw doelgroep beantwoorden (plus een paar technische zaken). Deze basis zetten wij inderdaad voor je neer.

Maar deze basis is slechts de eerste stap.

Google zoekt ook voorbij jouw eigen website naar positieve signalen over jouw bedrijf. Zo zal een fotograaf met 50 vijf-sterren reviews als betrouwbaarder geschat worden dan eentje zonder en daarom ook voorrang krijgen.

En dat gedeelte — jouw online reputatie — kunnen wij niet voor je oppakken. Wel delen we informatie en tips, natuurlijk.

Heb je toch nog een vraag? Neem gerust contact op.

“Wat is de website gaaf geworden! Ik laat mijn website nu met trots zien. Het is nu echt een weerspiegeling van wie ik ben en wat ik doe.”

Mijn website werd steeds meer een zorgenkindje. De templates die ik zelf in elkaar zette, sloten niet meer aan bij waar mijn bedrijf naar gegroeid was.

Mandy en Linsey begrepen waar ik naartoe wilde en vertaalden mijn wensen snel in een prachtig design. Ze vullen elkaar enorm goed aan; mijn website zit nu zowel visueel als technisch goed in elkaar.

Het gehele proces verliep prettig en snel. Al mijn vragen werden meer dan beantwoord. Kortom, ik ben erg tevreden en kan beide dames van harte aanbevelen.”

Mrs. Lake Weddings | Wedding planner

Wil jij ook een professionele website laten maken?