Personal Branding fotoshoot

Fotoshoot Locaties

Een goede foto kan ik bijna overal wel maken, maar de locatie heeft veel invloed op de look en feel van jouw foto’s. Zo heeft een klassiek grachtenpand een totaal andere uitstraling dan een knusse woonkamer. Daarom is het kiezen van de juiste locatie een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze als fotograaf.

Ik heb geen vaste locatie, maar kijk naar wat passend is voor jouw situatie. Wel heb ik een paar favorieten:

Waarom is de locatie zo belangrijk voor mooie foto’s?

De locatie bepaalt deels de sfeer van jouw foto. Wil jij een high-end look neerzetten, maar maak je foto’s in een TL verlicht kantoorpand? Zonde, want dan maak je niet de foto’s die je zou kunnen maken.

De belangrijkste elementen die bepalen of een locatie geschikt is voor een personal branding shoot zijn: licht, diversiteit en sfeer.

Licht

Fotografie is eigenlijk werken met licht. Zonder licht geen fotografie. Ik werk vooral met natuurlijk licht, maar ook met kunstlicht wanneer het nodig is. Wil jij frisse, lichte foto’s? Dan is het belangrijk dat je voor een locatie kiest waar veel natuurlijk licht binnenkomt. Niet iedere locatie is hiervoor geschikt.

Diversiteit

Tijdens een branding shoot creëren we een beeldbank met veel diversiteit; perfect voor je (online) content. Die diversiteit wordt deels gecreëerd door afwisseling in kleding, maar ook de locatie speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom werk ik graag met locaties die verschillende hoekjes of settings hebben.

Sfeer

De look van de locatie bepaalt de look van je foto’s. Ga je voor warm en klassiek? Dan is een witte, cleane locatie geen goede match. Wil je krachtige portretten zonder poespas? Dan is zo’n locatie juist wel weer een goede optie. Ik denk graag met je mee.

“Het was zo fijn om met Mandy samen te werken. Ze werkt mega efficiënt en de kwaliteit is uitstekend. Het voelde heel ongedwongen en zie je dit ook duidelijk terug in de foto’s. Mandy denkt ook echt met je mee op alle fronten om tot een kwalitatief resultaat te komen. Echt een aanrader.” — Sabine Nandel

Hoe kies je een fotoshoot locatie?

De juiste locatie kiezen is niet altijd even makkelijk. Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete locaties toegevoegd. Verschillende stijlen, maar allemaal fijne plekken om te fotograferen met diversiteit en mooi licht.

Maar we kunnen ook buitenfoto’s maken, op jouw werkplek of in het buitenland shooten of bijvoorbeeld een unieke locatie via een locatie agency kiezen.

Mijn favoriete locaties

Elke locatie hieronder heeft een eigen pagina met voorbeeldfoto’s van shoots die ik er gedaan heb. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden. Prijzen en beschikbaarheid zijn verschillend per locatie.

The Loft

The Loft is een stijlvolle fotolocatie in Amsterdam.

White Door Studio

Een prachtige yoga studio in Amsterdam met veel diversiteit.

Suits & Sundays

Een sfeervol herenhuis midden in het centrum van Utrecht.

Stories Space

Twee luxe panden in Amsterdam en Haarlem met veel diversiteit.

Loo Living

Dit prachtige woonhuis is van een interieur ontwerper in Apeldoorn.

Studio Mucha

Een hippe ruimte in een minimalistische stijl in Haarlem.

Club Malo

Een kleurrijke daglicht studio in Bilthoven, vlakbij Utrecht.

Studio Fraai

Een prachtige loft-achtige studio in Haarlem.

Workmode

Een fotostudio in Apeldoorn met een industriële feel.

Studio Spijkerkade

Een industriële locatie in Amsterdam zonder poespas.

Huis aan het Bos

Een sfeervolle woning in Ede, vlakbij het bos.

Heb je zelf een mooie locatie?

Naast het boeken van een locatie die je op mijn website ziet, zijn er natuurlijk ook andere opties. Zo heb je zelf misschien een mooie woning, kantoor of werkplek waar we foto’s kunnen maken. Als er genoeg diversiteit is en mooi licht, dan kan dit een goede optie zijn. Juist om je foto’s uniek en herkenbaar te laten zijn.

Misschien is je werkruimte niet heel groot, maar wil je toch een paar foto’s ervan. Dan is een combinatie van verschillende locaties ook een optie.

Op een buitenlocatie fotografen

Vraagt jouw branding of concept om buitenfoto’s? Buiten kunnen we prachtige beelden maken. Het licht is essentieel voor het eindresultaat, daarom overleggen we over het beste moment en de plek.

In de winter kan het koud en grauw zijn, dus dat is niet altijd passend, maar zodra het weer lichter en groener wordt, is het prachtig om buitenfoto’s te maken.

Wil je echt een unieke plek? Schakel een locatie agency in.

Als je goed zoekt zijn er de meest prachtige locaties te huur. Landhuizen, kastelen, mensen die hun huizen verhuren. Er is veel mogelijk.

Veel van deze unieke en high-end locaties zijn alleen te huren via locatie agencies. De prijzen van deze locaties zitten in het hogere segment.

Wil jij echt een one-of-a-kind locatie en een unieke fotoshoot neerzetten? Dan kan het inzetten van een locatie agency een goede optie zijn. Hou rekening met prijzen tussen de €750 – €2500.

“Deze fotoshoot was boven verwachting. De foto’s zijn zo waanzinnig mooi geworden! Mandy heeft precies aangevoeld wat ik graag wilde. Qua stijl, setting (ze had ook nog eens een super mooie buitenlocatie uitgekozen) en foto’s. Ik heb met heel veel plezier met haar samengewerkt!” — Myra de Wildt

In het buitenland fotograferen

Wil jij foto’s laten maken in het buitenland? Ik reis graag naar je toe of met je mee! Ik maak dan een pakket op maat voor je. Het is de ideale manier om echt unieke foto’s te maken.

Wanneer kies je voor een fotoshoot in het buitenland? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je woont en werkt buiten Nederland en wilt je dit laten terugkomen op beeld.
  • Je organiseert regelmatig retreats in het buitenland, zoals in Spanje of Frankrijk, en vindt dit gelijk een prachtige plek voor een fotoshoot.
  • Je wilt een high-end fotoshoot neerzetten en opvallen met foto’s die een statement maken.

Ik denk met je mee over de opties en mogelijkheden voor een fotoshoot die écht uniek is.

Personal branding fotoshoot

Wil jij ook een fotoshoot boeken? Je vindt op mijn personal branding pagina meer informatie over mijn werkwijze & tarieven. Of neem contact op voor mijn beschikbaarheid.