Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Mentoring voor Fotografen

Wil je jouw fotografie en onderneming een boost geven? Ik deel mijn ervaring & werkwijze met jou. En help je jouw eigen methode te verfijnen.

Zet de volgende stap in je onderneming

Je bent niet alleen fotograaf, maar ook ondernemer. Een bedrijf hebben is niet niks. Er komt veel bij kijken en de opdrachten komen niet zomaar vanzelf.

Hoe zorg je voor meer klanten en een (financieel) gezond bedrijf? Ik help je door te kijken naar jouw struikelblokken.

Of wil je jouw fotografie naar een hoger niveau tillen? Ik kijk mee met jouw portfolio en deel mijn werkwijze en ervaring met je.

Ik heb geen geheimen! Je mag mij alles vragen en ik geef je een boost voor die volgende stap.

Herken je dit?

 • Je omgeving remt je af (met alle goede bedoelingen) en twijfelt aan je.
 • Je voelt je soms onzeker over je werk en of klanten wel blij met je zijn.
 • Je bent bang dat je niet genoeg kan verdienen met fotografie.
 • Je voelt je vastgelopen en weet niet hoe je verder moet.
 • Je bent bang om meer geld te vragen voor je werk.
 • Je bent vaak niet blij met je eigen werk en wilt jouw fotografie verbeteren.

Zou je dit ook willen?

 • Minder onzekerheid ervaren over je fotografie?
 • Meer en leukere klanten trekken?
 • Blijven groeien als fotograaf en ondernemer?
 • Meer verdienen aan jouw onderneming?
 • Meer vrijheid en controle ervaren over je werk?
 • Jouw fotografie naar een hoger niveau tillen?

Veel fotografen, zeker in het begin, voelen zich zoekende. Alsof je aan het zwemmen bent en je hebt moeite om je hoofd boven water te houden. Dit is niet gek, maar zeker niet nodig. Ik help je meer controle te krijgen.

“We hebben een onwijs leuk gesprek gevoerd waar een waslijst aan toffe acties voor mij uit voort zijn gekomen. Wat een eyeopener! Ook heb ik een heerlijke motivatie boost gekregen door de enthousiaste en oppeppende woorden van Mandy. Dank je wel voor deze fijne gespreksuurtjes!”

— Christel

Mijn visie & werkwijze

Met plezier gaan ondernemen

Ik hou van het spel van ondernemen; zodra ik een idee heb, voer ik het uit en al doende leer ik. Maar ik begrijp dat actie ondernemen eng kan zijn. Het is fijn als iemand je kan begeleiden, zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Ik neem je graag mee in mijn plezier voor ondernemen. Want ik geloof heilig dat ondernemen het halve werk is; een goede foto alleen is niet genoeg. Het is belangrijk dat je goed gevonden wordt, je waarde biedt en er ook plezier uit haalt. In het wilde weg maar wat doen is zonde.

Geen geheimen

Ik ben van nature positief en zal je ook niet snel vertellen dat iets niet kan. Mijn klanten en omgeving omschrijven mij als zacht en ruimdenkend.

Ik heb geen geheimen voor je. Ik zie niemand als directe concurrent, want ik geloof dat er genoeg werk is voor iedereen. Je mag alles aan mij vragen en ik deel alles met je – mijn prijzen, werkwijze, editing en verkoop skills.

Maar we focussen op jou!

Wat is jouw verhaal en wat zijn jouw talenten? Die zijn voor ieder persoon uniek. En ik kijk er naar uit om die van jou te laten stralen! Zodat jij daarna jouw eigen weg kan bepalen.

Ik ben van het doen. Ik zal je dan ook motiveren om actie te ondernemen. Schop onder je kont nodig? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

13+ jaar ervaring

Ik ben al meer dan 13 jaar fotograaf en ondernemer. Ik geniet van de uitdaging en de vrijheid.

Succes in Google

Mijn websites komen met meerdere pagina’s bovenaan in Google. Ik word vaak blind geboekt.

Avontuurlijk

Ik hou van avontuur en heb de wereld rondgezworven per motor. Er is vaak meer mogelijk is dan we denken!

Investering

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Mentor Sessie

Ik help je met jouw struikelblokken als fotograaf en als ondernemer. Vraag me alles!

Voor €295 inclusief:

 • 1,5 uur mentor sessie
 • Vragenlijst vooraf
 • Actielijst na het gesprek
 • Terugkoppeling

Waar vind de sessie plaats?

De sessies vinden plaats bij mij thuis in Zeist, of op een leuke horeca plek in omgeving Utrecht of Zeist.

De sessies kunnen natuurlijk ook digitaal, al heb ik een voorkeur voor afspreken op locatie. Mijn ervaring is dat je dan beter en fijner kan communiceren en het mentaal verfrissend kan werken om op een nieuwe plek te zijn.

“Mandy is een heel fijne mentor en het is echt een cadeautje om deze 1 op 1 tijd te hebben met haar. Ze is heel open en behulpzaam. Kreeg precies de boost waar ik naar op zoek was.”

— Jolie

Mijn eigen reis

Van hobby fotograaf…

Ook ik heb veel onzekerheden gehad. Maar door veel te investeren in mijzelf heb ik een werkwijze gevonden die mij succes oplevert.

Ik heb hard gewerkt en veel tijd, moeite en geld geïnvesteerd om te komen waar ik nu ben. Tijdens mijn studie Communicatie besefte ik al snel dat een leven op kantoor niet voor mij is weggelegd.

Ik besloot meer met mijn creativiteit te doen en schreef me in op de fotovakschool. Met deze basis dacht ik er klaar voor te zijn. Maar toen begon het echte werk pas.

…naar denken als ondernemer

In de jaren die volgden heb ik veel meer geleerd van mijn collega fotografen, workshops en vrij werk dan van de fotovakschool. Je moet het veld in. Aan de slag! 

Maar dit ging niet vanzelf. Te lang zag ik mijzelf als hobby fotograaf en besteedde ik te weinig tijd aan het daadwerkelijke ondernemen.

Pas toen ik hier tijd in ging investeren en het spel van ondernemen begon te snappen, groeide mijn bedrijf én mijn omzet. Nu voel ik het: ondernemen is vrijheid! 

Ik help je graag. Als mentor, als motivator en als cheerleader. Want ik weet zeker dat je het kan!

Veelgestelde vragen

Ben je een officiële coach?

Nee, ik ben geen officiële coach en ik noem mijzelf dus ook zeker geen coach! Ik zie mijzelf meer als mentor of als motivator. Ik deel mijn ervaring en kennis met je. Wel zie ik snel waar dingen beter kunnen of waar de pijnpunten liggen.

Maar zie ik bijvoorbeeld dat je onzekerheden hebt die dieper gaan dan bedrijfsniveau? Dan zal ik je ook zeker aanraden om naar een gespecialiseerde coach of therapeut te gaan.

Ik twijfel nog, kunnen we eerst contact hebben?

Weet je niet zeker of dit de juiste stap voor jou is? We kunnen altijd (video)bellen om te kijken of er een match is. Neem gerust contact op!

Waar vind de sessie plaats?

De sessies vinden plaats bij mij thuis in Zeist, of op een leuke horeca plek in omgeving Utrecht of Zeist.

De sessies kunnen natuurlijk ook digitaal, al heb ik een voorkeur voor afspreken op locatie. Mijn ervaring is dat je dan beter en fijner kan communiceren en het mentaal verfrissend kan werken om op een nieuwe plek te zijn!

Kan ik zelf een pakket samenstellen?

Heb je wensen die er niet bij staan? Laat het dan gerust weten, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld meer tijd besteden aan portretfotografie? Dan kunnen we altijd een volle dag plannen.

Neem gerust contact op en dan kijken we wat er mogelijk is.