Mandy Brander, fotograaf

Over Mandy

Fotografie is voor mij meer dan alleen werk. Ik kan mij geen leven zonder fotografie meer voorstellen en fotografeer al bijna 15 jaar. Ik hou van sfeervolle en esthetische beelden en ga altijd op zoek naar kwaliteit, zonder daarbij het doel en het verhaal uit het oog te verliezen.

Graag onder de mensen

Ik begeef mij graag onder de mensen en ik fotografeer dan ook het liefste mensen. De persoon staat voor mij centraal en soms vraagt dat om meer geposeerde foto’s en soms om meer spontaan. Beide voelen voor mij natuurlijk om mee te werken. 

Rust & natuurlijk licht

Overal zie ik schoonheid in en ik hou van rust en eenvoud in mijn foto’s. Zonder dat een foto saai is, natuurlijk! Natuurlijk licht is mijn favoriet. Maar soms is er wat hulp nodig. Al vind ik het vooral een uitdaging om met het beschikbare licht iets moois te creëren.

Als fotograaf en persoon ben ik rustig en kalm. Je zal mij niet snel gestrest zien en ik hou van een beetje chaos en avontuur. Zet mij ergens neer en ik red me wel!

Mandy Brander, fotograaf

Nieuwsgierig naar jouw verhaal

Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn bij mij. Ik oordeel niet graag en ik ben nieuwsgierig naar de verhalen van anderen. Fotografie geeft mij de mogelijkheid om iets met die nieuwsgierigheid te doen.

Al vanaf kleins af aan ben ik gek op creëren; tekenen, fotograferen en schrijven. Ik heb Communicatie gestudeerd en dit alles samen maakt dat ik all-round ben.

Mandy in het kort

Ervaren fotograaf

Na mijn studie Communicatie ben ik meteen fulltime als fotograaf aan de slag gegaan. Maar marketing en communicatie pas ik nog steeds toe in mijn werkwijze.

Reiziger

Van 2014 tot 2019 ging ik als digital nomad door het leven. Ik ben in meer dan 30 landen geweest. Veelal met de motor. Nog steeds is reizen een groot deel van mijn leven.

Ondernemer

Ik maak websites op maat met met mijn zus Linsey onder de naam Brander & Brander. Daarnaast ondersteun ik ook andere fotografen d.m.v. mentor sessies.

Mijn stijl als fotograaf

Creatieve foto’s van hoge kwaliteit

Klanten omschrijven mijn stijl als natuurlijk, maar dan net ietsje mooier. Ik ga voor een high-end uitstraling, zonder dat het ontoegankelijk wordt.

Ik luister altijd naar de wensen van mijn klanten, maar neem je ook graag mee in mijn ideeën en visie. Zo creëren we iets van kwaliteit wat echt bij jou past.

Ik gebruik geen trendgevoelige filters, ik vind het belangrijk dat jouw huidskleur en kleding realistische kleuren hebben. Techniek is voor mij belangrijk, het is een onderdeel van de hoge kwaliteit foto’s die ik nastreef. Die crispy heldere look in mijn foto’s, zoals klanten wel eens zeggen.

Oog voor wat jij nodig hebt

Ik zie het als een cadeau dat ik gevoelig ben en goed kan aanvoelen hoe jij je voelt en wat je nodig hebt. Een rustige setting of juist meer energie en motivatie. Het is belangrijk dat een fotoshoot ook gewoon leuk is, een fijne herinnering! 

Ik ben echt een typische ambivert persoon, niet introvert en niet extreem extravert, ik pas mij aan wat jij nodig hebt aan. Maar ik neem de leiding als het nodig is en coach jou door een shoot heen. 

Tijdens events, bruiloften en een promotie ben ik een fly on the wall. Ik ben er op de juiste momenten, maar ik verstoor niks. Het gaat om jouw herinnering, die leg ik vast.

“Als wedding planner wil ik met de beste leveranciers werken. Mandy is daar het perfecte voorbeeld van. Niet alleen maakt ze fantastische foto’s met een hele mooie warme stijl, ze is zelf ook een warm persoon. Ze is oprecht prettig in de omgang. Haar foto’s spreken voor zich. Mandy is een echte topfotografe die je met een gerust hart kunt inhuren.” – Valerie (Blossom Weddings)

Linsey en ik maken samen websites.

Mandy als ondernemer

Als fotograaf ben je ook ondernemer en het spel van ondernemen is iets waar ik veel energie van krijg.

Websites op maat

Mijn zus Linsey en ik maken samen prachtige WordPress websites op maat onder de naam Brander & Brander. Alles nemen we voor je uit handen — design, techniek, teksten en ik verzorg natuurlijk de fotografie voor onze klanten. 

Door onze samenwerking weet ik nog beter hoe belangrijk goede foto’s zijn voor je online zichtbaarheid. Ik weet wat wel en niet werkt op een website en ik kan me goed verplaatsen in andere ondernemers.

Mentor voor fotografen

Daarnaast haal ik veel voldoening uit het motiveren van andere fotografen om nieuwe en grotere stappen te zetten in hun onderneming. Door middel van mentoring en fotografie cursussen & workshops.

Zodra ik een idee heb, voer ik het uit en al doende leer ik. Maar ik begrijp dat actie ondernemen eng kan zijn en het fijn is als iemand je kan begeleiden. Daarom deel ik graag mijn liefde en tips voor ondernemen met andere fotografen.

Liefde voor reizen

Dankzij mijn fotografie ben ik veel op pad en dat doe ik met veel plezier. Ik ontdek graag nieuwe plekken en landen. Daarom heb ik heb al heel veel gereisd met mijn partner Pieter.

Onze eerste grote reis ging van Nederland naar Mongolië, op de motor. En ja, ik rij zelf! Daarna volgde nog vele avonturen, waaronder in Nepal, India, Afrika en Zuid-Amerika. Je vindt meer reisfotografie op ons blog We Want Adventure.

Na meerdere jaren rondgezworven te hebben over de wereld hebben, wonen we sinds bijna twee jaar in Zeist, vlakbij het mooie Utrecht. Een huis waar altijd iets aan de klussen is. Maar we zijn ook zeker nog niet uitgereisd!

mandy op de motor in afrika

Wil je mij boeken voor een fotoshoot?