Ben je fotograaf? Op maandag 28 juni is er de gratis SEO Webinar voor fotografen! Boek je plek

Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Menu

Voor Fotografen

Wil jij jouw fotografie onderneming een boost geven? Leren hoe je jouw website voor je laat werken, hoe je echt mooie portretfoto’s maakt of een compleet nieuwe website laten maken? Ik help je verder met o.a. mentoring!

Wil jij een volgende stap in je onderneming zetten?

Je bent niet alleen fotograaf, maar je bent ook ondernemer. Je heb een bedrijf en dat is niet niks. Er komt veel bij kijken en de opdrachten komen niet zomaar vanzelf. Hoe zorg je ervoor dat de klanten komen en jij een (financieel) gezond bedrijf hebt?

Ik help je door te kijken naar jouw struikelblokken en deel al mijn ervaring en mijn werkwijze met jou. Geen geheimen! Je mag mij alles vragen en ik geef jou een boost om die volgende stappen te gaan maken.

Herken je dit?

 • Je omgeving remt je (met alle goede bedoelingen) af en twijfelt soms aan je.
 • Je twijfelt zelf of dit de juiste keuze is.
 • Je voelt je soms onzeker over je werk en of klanten wel blij met je zijn.
 • Je bent bang dat je niet genoeg kan verdienen met fotografie.
 • Je hebt het gevoel dat je bent vastgelopen en weet niet hoe je verder moet.
 • Je bent bang om meer geld te vragen voor je werk.
 • Je bent vaak niet blij met je eigen werk.

Van hobby fotograaf naar ondernemer

Ook ik heb al deze onzekerheden gehad. En nog veel meer! Maar door veel te investeren in mijzelf heb ik een werkwijze gevonden die mij succes oplevert.

Ik heb hard gewerkt en veel tijd, moeite en geld geïnvesteerd om te komen waar ik nu ben. Tijdens mijn studie Communicatie besefte ik al snel dat het leven op kantoor niet voor mij was weggelegd.

Ik besloot meer met mijn creativiteit te doen en schreef me in op de fotovakschool. Na mijn basis en vakopleiding aan de fotovakschool en bachelor Communicatie, meer dan 10 jaar geleden, dacht ik er klaar voor te zijn. Maar toen begon het echte werk pas.

In de jaren die volgden heb ik meer geleerd van mijn collega fotografen, workshops en vrij werk dan van de fotovakschool. Je moet het veld in. Aan de slag! Maar dit ging niet vanzelf. Te lang zag ik mijzelf als hobby fotograaf en besteedde ik te weinig aan het daadwerkelijke ondernemen.

Pas toen ik hier tijd in ging investeren en het spel van ondernemen begon te snappen groeide mijn bedrijf én mijn omzet. Nu voel ik het: ondernemen is vrijheid! Ik help je graag. Als mentor, als motivator en als cheerleader. Want ik weet zeker dat je het kan!

“Ik heb bij Brander & Brander de Website Academy gevolgd. Dit is een absolute aanrader! Daarnaast krijg je ook veel tips op het gebied van ondernemen van Mandy die zelf ruim 10 jaar ervaring heeft hierin. Inmiddels heb ik met deze Academy een goed werkende website kunnen maken die ik vol trots en zelfvertrouwen aan mijn klanten kan laten zien. Ontzettend bedankt!”

Nicole

Nicole Boekestijn Fotografie

Ik ben er voor jou!

Mijn klanten en mijn omgeving omschrijven mij als zacht en open minded. Ik oordeel dan ook niet snel. Ik kijk naar wat jou uniek maakt en wil jou echt verder helpen!

Zou je dit ook willen?

 • Minder onzekerheid ervaren over je fotografie?
 • Meer en leukere klanten willen trekken?
 • Blijven groeien als fotograaf en ondernemer?
 • Meer verdienen aan jouw onderneming
 • Meer vrijheid en controle willen ervaren over je werk?

Ik help je hierbij! Veel fotografen, zeker in het begin, voelen zich zoekende. Alsof je aan het zwemmen bent en je hebt moeite om je hoofd boven water te houden. Dit is niet gek, maar zeker niet nodig. Ik help je meer controle te krijgen.

Het spel van ondernemen

Ik hou van het spel van ondernemen. Ik verslind boeken met informatie en nog liever ga ik het gewoon doen. Zodra ik een idee heb voer ik het uit en al doende leer ik. Maar ik begrijp dat dit soms eng kan zijn. Soms is het fijn als iemand je kan begeleiden, zodat je niet continue het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Ik neem je graag mee in mijn plezier in ondernemen. Want ik geloof heilig dat ondernemen het halve werk is. Een goede foto alleen is meestal niet genoeg. Het is belangrijk dat je goed gevonden wordt, waarde biedt en er ook plezier uit haalt. Maar in het wilde weg maar wat doen is zonde. Wat is jouw strategie?

Geen geheimen

Ik heb geen geheimen voor je. Ik zie niemand als directe concurrent, want ik geloof dat er genoeg werk is voor iedereen. Je mag alles aan mij vragen en ik deel alles met je mijn prijzen, mijn werkwijze en mijn verkoop skills.

Maar we focussen op jou! Wat is jouw verhaal en wat zijn jouw talenten? Die zijn voor ieder persoon uniek. En ik kijk er naar uit om die van jou de laten shinen! Zodat jij daarna jouw eigen weg kan bepalen.

Meer dan 10 jaar ervaring

Al meer dan 10 jaar ben ik zelfstandig ondernemer en geniet ik van de uitdaging en de vrijheid.

Avontuurlijk

Ik hou van een beetje avontuur. Zo heb ik 5 jaar lang rondgezworven over de wereld per motor. Ik weet dat er meer mogelijk is dan dat we vaak denken!

Communicatie

Ik heb een opleiding Communicatie gevolgd en heb dus een achtergrond in de marketing en communicatie. De perfecte combinatie met mijn ervaring als ondernemer.

Positief

Ik ben van nature positief en zal je dan ook niet snel vertellen dat iets niet kan. Ik geloof dat iedereen unieke talenten beschikt en dat er genoeg ruimte is voor iedereen.

Succes in Google

Met meerdere pagina’s van mijn website kom ik zeer hoog in Google. Soms op nr. 1 en deze kennis hierover deel ik graag met jou.

Gewoon doen!

Ik geloof niet in 100% perfectie, maar ben meer van het doen. Ik zal je dan ook motiveren om actie te ondernemen. Schop onder je kont nodig? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Website op maat

Ondernemen is dus mijn passie en daarom ben ik samen met mijn zus Linsey, die webdeveloper en SEO expert is, een nieuw bedrijf gestart: Brander & Brander. Hier maken we websites, geven we advies en kan je alles leren over SEO en ondernemen in onze Academy.

We zijn gespecialiseerd op websites voor fotografen en gaan verder dan design alleen. We denken mee over jouw strategie, jouw verhaal, de doelgroep en hoe je goed gevonden gaat worden. Dé basis van jouw onderneming!

Door Brander & Brander heb ik nog beter geleerd hoe je kan opvallen als fotograaf. Met meerdere pagina’s verschijn ik op de eerste pagina in Google en mijn website is een belangrijke tool in mijn bedrijf.

Investering

Vliegende Start

€2795*

Een all-in pakket. Perfect om jouw onderneming als een raket de wereld in te lanceren! Hiermee maak je echt een vliegende start.

Inclusief:

 • Een volledig nieuwe fotografie website op maat*
 • Toegang tot de Website Academy
 • 2 Mentor sessies van 90 min
 • 90 minuten shoot met model

Ter waarde van €3075. Je ontvangt dus €280 korting!

Mentorsessie Sessie

€195

Een uitgebreide mentor sessie waarbij we echt de diepte in kunnen gaan. Vooraf bespreken we jouw wensen en knelpunten.

Inclusief:

 • 1,5 -2 uur mentor sessie
 • Vragenlijst vooraf
 • Actielijst na het gesprek
 • Terugkoppeling

Mentor + Portret sessie

€445

We gaan aan de slag met jouw onderneming én fotograferen met een mooi (professioneel) model, waarbij ik je mijn tips & tricks voor leer.

Inclusief:

 • 1,5 uur mentor sessie
 • Vragenlijst vooraf
 • Actielijst na het gesprek
 • Terugkoppeling
 • 3 uur les + shoot met model waarin ik je leer hoe ik portretten maak.*

Ter waarde van €540. Je ontvangt dus bijna €100 korting!

* Wil je fotograferen op een speciale locatie? Dan komen er eventueel locatie kosten bij.

“Mandy en Linsey hebben in rap tempo een supermooie site voor mijn fotografiebedrijf neergezet. Vanaf het eerste contact was er al een goed gevoel. Ze hebben gevoel voor design, wat ik zelf heel belangrijk vind. De website is niet alleen mooi, maar ook duidelijk voor de bezoeker. Ze hebben echt meegedacht over hoe ik het beste mijn business kon profileren. Erg blij met het eindresultaat!
Dikke aanrader.”

Maud

Lifestyle fotograaf

Losse prijzen

Wil je geen pakket, maar wil je zelf iets samenstellen of één losse sessie boeken? Ook dat is mogelijk! Vragen?

Mentor Sessie | €195

Een keertje sparren of wil je weer even een boost krijgen in jouw onderneming? Dan is een losse mentor sessie van 1,5 tot 2 uur zeker geschikt! We spreken af in Zeist, Utrecht of online.

Portretten leren | €345

Ik ben gek op portretten! Ik leer je in 3 uur graag hoe ik werk met licht, het model en waar ik naar kijk op basis van wat jij nog wilt leren. Nog meer de diepte in? Ik bied ook langere trajecten aan!

Website Academy | €495

Wil jij echt alles leren over SEO en weten hoe een goede website eruit ziet? Plus een boost krijgen op het gebied van ondernemen? In de Website Academy behandelen we het allemaal! Van mindset tot SEO.

Website | vanaf €1695*

Een goede website vraagt om kennis en tijd. Wij helpen je met een prachtige website op maat. Eentje die jouw fotografie laat stralen, maar ook meer klanten aantrekt, jouw verhaal vertelt en kwaliteit uitstraalt.

SEO Advies | €199

Soms is het fijn om met een expert door jouw website te gaan. Wil jij weten of jouw website wel helemaal up-to-date is? Of je SEO in orde is en waar het beter kan? Wij nemen je website door en geven advies.

*Deze prijs hangt af van de wensen voor een website. Een standaard, maar volledige, website begint bij €1695. Er wordt altijd een offerte op maat gemaakt.

“The best way of learning about anything is by doing.” 

— Richard Branson

Veel gestelde vragen

Kan ik ook zelf een pakket samenstellen?

Heb je wensen of een combinatie die er niet bij staat? Laat het dan gerust weten, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld meer tijd besteden aan portretfotografie? Dan kunnen we altijd een volle dag plannen.

Heb je dus specifieke wensen? Neem gerust contact op en dan kijken we wat er mogelijk is.

Hoe werkt zo’n portret sessie?

Wil je graag mooie portret foto’s leren maken? Zien hoe ik te werk ga of gewoon mooie foto’s aan je portfolio toevoegen? Dan is deze sessie geschikt. Op een locatie die we kiezen in overleg gaan we foto’s maken met een professioneel model.

Ik laat je zien hoe ik werk en jij kan natuurlijk zelf ook volop foto’s maken. Vooraf bespreken wat je zou willen doen en wat jouw wensen zijn. Wil je ook zien hoe ik de foto’s nabewerk? Ook dat is mogelijk!

De foto’s mag je natuurlijk vrij in je portfolio gebruiken!

Ik bied ook uitgebreidere sessies aan, waarin we in meerdere dagen aan de slag gaan! Zo ga je echt de diepte in en leer je ontzettend veel. Je vindt hier meer informatie.

Ben je een officiële coach?

Nee, ik ben geen officiële coach en ik noem mijzelf dus ook zeker geen coach! Ik zie mijzelf meer als mentor of als motivator. Ik deel mijn ervaring en kennis met je. Wel zie ik snel waar dingen beter kunnen of waar de pijnpunten liggen.

Maar zie ik bijvoorbeeld dat je onzekerheden hebben die dieper gaan dan op business niveau? Dan zal ik je ook zeker aanraden om naar een gespecialiseerde coach of therapeut te gaan.

Wat is de Website Academy?

De Website Academy is een groot project van mijn zus Linsey en ik. Tijdens het maken van websites zagen wij dat veel mensen geen idee hebben van SEO en vaak maar wat doen bij het maken van een website. Vaak nergens op gebaseerd en zonder strategie.

Wij vinden dat zonde, want SEO hoeft niet zo moeilijk te zijn en een goede website vraagt om een duidelijke strategie. Uit eigen ervaring weten we wat goed werkt en daarom hebben wij een uitgebreide Academy opgezet.

In onze Academy ga je een online leersysteem aan de slag en delen we veel kennis. Maar nog belangrijker, we zorgen dat je ook echt praktisch aan de slag kan.

Op onze website lees je er nog veel meer over! Of kijk onze gratis training en krijg een voorproefje.

Ik twijfel nog, hoe kom ik erachter of dit bij mij past?

Weet je niet zeker of dit de juiste stap voor jou is? We kunnen altijd bellen of videobellen om te kijken of er een match is. Neem gerust contact op!

Waar vinden de coaching sessies plaats?

De sessies vinden plaats bij mij thuis in Zeist, of als de horeca weer open is op een leuke plek in omgeving Utrecht of Zeist. De sessies kunnen natuurlijk ook digitaal, al heb ik een voorkeur voor afspreken op locatie. Mijn ervaring is dat je dan beter en fijner kan communiceren en het verfrissend voor de mind kan werken om op een nieuwe plek te zijn!